handlar det om pengar?

hej alla knubbiga kossor. Idag är en ny dag och en nyttigare dag. Hitils har det gått kanon. käkade en riktig hälso frulle med afil med granatäpple linfrön gularussin valnötter och lite honung i. Ett jätte tips! Mättande och snuskigt smarrigt för oss som älskar sött och gott. Har handlat hem massa nyttigt och fräsha frukter och grönsaker. Nystart, nytt kylskåp! det är dyrare att vara nyttig säger jag bara. Är det så är majoriteten på alla fläskberg är fattiga eller har det sämre ställt? Inte för att någon av oss har det dåligt ställt, vi gillar bara skitmat. PUSS

FC by fläskfia

är vi helt värdelösa? tänker inte ge upp.

Varför är det så jävla svårt att sluta äta skit? just nu sitter fläskmaja brevid mig och äter lasange och dricker mjölk. Det var inte alls så vi tänkte det direkt? Jag har också syndat minsann i helgen.. käkade helt okej faktiskt mest sallad och sånt men drack därimot en redbull som bara är flytande tomma kalorier som erika som hjälper oss med kost/träning uttrycker läsken. Helgen gick iallafall bra för min del, tills idag då fläskfia dräpte i sig det såsigaste tallriken jag någonsinn med pasta! Ohno - bad girl.

Jag har aldrig sett mig själv som en människa som vräker i sig skit, men på senaste tiden när man får sitta här i bloggen dessutom och tala om vad man käkar får man ju skämmas. Vägen till ett hälsosammare liv? vi vill verkligen uppmuntra andra - genom att själva inte lyckas. Vi vill inte att folk ska få ångest när de ser våra feta kroppar och känna ångest för att dom inte vill se ut som oss och därför vilja gå och träna utan för att kunna visa er resultat.

Det handlar verkligen om att komma in i rätt tänk, men jag känner själv att jag tänker till mer än vad jag gjorde förut om vad jag egentligen trycker i mig. Ikväll ska jag gå en timmes promenad och hjälp mig att uppmuntra fläskmaja till det! ( hon hatar att gå ut och gå )

FC


fråga

 dagens fråga: vad kan du inte sluta med som du gärna skulle vilja vara utan?

Fläskmajas morgon.

Hej mina vänner!
Nu är klockan 12 och jag har bara legat och dragit mig i sängen, men det är ju endå söndag!
Nu till frulla har jag ätit mörk limpa med kalkon och gurka på.
Köpte keso och avocado igår, jätte gott och bra att äta på morgonen, mörkt bröd, kalkon, paprika, och en avocad skiva jätte gott och nyttigt.

Ät frukost som en kung, lunch som en prins, & middag som en fattiglapp - det är ganska bra att tänka på..  frukost är våran viktigaste måltid.
Du är va du äter! - / FC                                         


Hur många sockerbitar?


  • en coca cola 10 sockerbitar
  • en juice 10 sockerbitar
  • en milkshake från mcdonalds 19 sockerbitar
  • redbull ger dig inte bara vingar utan också 8 sockerbitar
  • en mer 2,5 dl 7,5 sockerbitar
  • Ett glas öl 3,5 sockerbitar
  • vitt vin är något mindre, röttvin är något mer sockerfattigt bara två sockerbitar per 33 cl
  • Ett glas mellan mjölk 3 sockerbitar

Så nu när man kankse vill festa till på en lördag kväll så kan man ju ta det bästa allternativet :D
Ha en fortsatt trevlig kväll / FC

Too fat fore you


Svar på tal fläskmaja

Hej!
Det är några av er läsare som tror att vi vill nå någon minimal gräns.
Men så är det absolut inte, Både jag och fläskfia är ganska korta.
55 kilo kankse inte skulle vara så mkt på greta som är 180 cm, och ingen av oss är jätte tjocka, Det är vi medvetna om!
Men som ni ser på dem första inläggen så har vi visat upp våra goa kroppar, och på båda två finns det en del att ta i, som kanske inte är fel så länge man trivs med det.
Då kankse ni tänker a men det är normalt och vi tjejer har kurvor.
Absolut, vi tjejer är mycket kurvigare än vad killar är, det är inte farligt med rumpa lår osv, men magfett är farligt fett. Vi uppmuntrar inte att bli pinnsmala utan hälsosamma.
Vi startade denna blogg för att

  • se våra egna framgångar och motgångar och att kunna blicka tillbaka om någonting skulle fresta än.
  • För att kunna se resultat genom bilder
  • För att bli sporrade av läsare och om vi inte skulle genomföra detta så skulle vi skämmas.
  • Ett extra plus om andra blir inspererade
  • För att det är en så speciell blogg att få följa två personer genom en process och även dela med sig av sina tips och historier.


Jag hoppas ni fått svar på tal och förstår att detta är ingen tävling om att bli smalast som möjligt utan bara leva hälsosmmare så man mår bättre i sitt inre också :) / FC


T i p s



Jag vill börja med att tacka för alla tips bland komentarerna och även de som vi har fått i mailen. Många tips var jätte bra, helt nya för oss och andra lite tokigare, lite udda och många rätt oseriösa. Men, här är iallafall tips från oss själva samt från er.

KOST

Ät sådant som får dig att MÅ bra : bla mycket grönsaker, försök hoppa stekt och gräddig mat, undvik ost och smör ( byt ut mot olivolja ) och ät helst vitt kött i form av fisk och kyckling. Rött kött får dig att känna dig uppsvullen och stannar längre i kroppen. Ät mycket utav ägg avokado keso. Drick mycket vatten. Socker och fett får dig inte att må bra, det är endast din psykiska beroende som blir tillfredsställt av den där chipspåsen osv.

Det är faktiskt okej att äta gott, så länge du inte vräker i dig och du kan faktiskt byta ut chipsen mot ex - osaltade nötter?

    .   

Är du sockerberoende? - byt ut smågodiset,läsken och bakverken mot mörkchoklad, naturell yoghurt med torkade frukter eller bara en färsk frukt? dämpar socker suget men du känner dig ändå tillfredsställd

Är du fettberoende? byt ut det vita brödet mot det grövre om du måste äta bröd pasta mot couse couse eller bulgur och chips mot en näve osaltade nötter eller riskakor


Något jag varmt rekomenderar är en stor kopp te framför allt rött och grönt te som lägger sig som bommul i en stressad mage som oftast överviktiga har. NK har många bra teer i te/kaffe handeln och mina absoluta favoriter är 'grönt chai' 'gröna havtorn' eller det röda teet 'jordgubbsdröm' med bitar av hela jordgubbar


MORTION

*Ta långa promenader - något som många rekomenderar är att gå en timmes promenad varje dag och få det till din vana så kommer du både tappa vikt samt må bättre och framför allt sova mycket bättre och vara piggare.

*Styrketräna - såsom på gym ( kostar mer ) eller bara köra några sittups, armhävningar m.m ( mer om styrketräning kommer i ett eget inlägg ) - ps glöm inte att göra några 20st ungefär i taget och kombinera med andra rörelser och muskler ex ; sittups och armhävningar varannan gång.

*Vardags motion - att välja bättre alternativ :


 

Istället för att ta hissen - ta trapporna ... istället för bussen - gå hem osv.

*Det viktigaste när det gäller motion är att du hittar det sättet som passar dig bäst - för träning ska vara kul men ändå jobbigt. Simma, klättra, bowla, shoppa, springa, spela fotboll, gymnastik osv..

*Det är också vanligt att man tröttnar på träning. Glöm inte att kombinera träningen genom variation ex simma någon dag istället för att gymma!

* Fasta tider, Bestäm en tidpunkt varjedag Morgon/kväll - upp till dig! att under denna tid ska du ex gå ut och gå.

FC by fläskfia

Fläskmaja, Blir taggad av er.

Hejsan Mina feta vänner!.
Nu har jag tagit en fredags promenad på 1,5 timme.
Det var super skönt och det var ni läsare som sporra mig till att göra det, så nu ni alla som är onöjda med era kroppar gå ut och ta en promenad och sedan lämnar ni in tips till oss här på fatchicks.

Ni får ha en fortsatt trevlig fredag, jag ska kommer sitta lite här och kolla igenom tips, och sen så är det kvällens sittups, ryggövningar, kissande hunden, och armhävningar.

To Fat Fore You / FC

Ut&Gå /FC (fläskmaja)

HEJ!

Jag blir så glad av alla tips och all respons vi får.
Vi kommer lägga upp alla dem tips och historier som ni säger på våran blogg, precis som fläskfia sa i inlägget innan.
Nu har middags dags börjat och familjen hade köpt hem pizza, ÅH NEJ! tänker man.
Men det fick bli en sallad, som tur är så gillar inte jag pizza men jag förstår principen att stå emot det.
Jag har nu stått emot den första frestelsen för idag och mer motgångar kommer komma.
Nu ska jag snart ut och gå,  insperation ifrån en läsare, Tack så mycket! 
 jag hatar att gå ut och gå, så nu får vi bara vänta och se om jag lyckas gå mot denna motgång.

Vissa kankse tänker äh det är bara att börja äta bra och träna, det är ju inte så svårt era tjockisar. Men jag har haft detta beetende så länge jag kan minnas. Det är inte så lätt att bli av med ett beetende som man tror.
Om man har ätit chips, skräpmat, resturang mat, godis, och läsk en lång period så slinker man dit tillslut och det blir svårare och svårare att sluta äta skiten. När du ätit skräp nu i sånn lång period så blir du lat och du komer aldrig ut och tränar!´


Jag ville igentligen bara tacka ni sporrar oss /FC


To fat fore you



en dag i taget! fläskfia talar

Idag är det andra dagen påp våran väg till vårt nya lite hälsosammare liv. Idag har det gått betydligt bättre en igår, känns det som - kanske beor på att jag inte fått i mig mer än 2 koppar kaffe och en liten smörgås. Det är väl inte så bra det heller kanske, inte speciellt hälsosamt i allafall.

Som ni märker är båda av oss två lata fläskberg som inte verkar göra så mycket åt saken låter det kanske som? Vi tar verkligen det här från ruta ett så ni får se hur vi beter oss nu och om vi/ni märker skillnad på våran levnadsstil. Men vi håller faktiskt på att jobba upp en struktur med kost, träning m.m som vi kommer följa och lägga upp i bloggen snart framöver hoppas jag. Just nu försöker vi bara peppa varandra till att röra på oss och välja bättre alternativ.

I kväll ska jag och min kompanjon fläskmaja jobba lite på det här vilket ska bli skoj. Samt förhoppningsvis lägga upp era och våra egna tips och råd innom hälsa och kost om komentarer och mail flyter på som det gjort hitills!


fläskmajas fredag!

Den unika fredagen!

För att göra min fredag precis som jag vill ha den just nu, så ska jag ta ett långt band med  ansikts mask och skrubba hela kroppen, om du skrubbar kroppen så blir du av med celluliter som gör så att du ser tjockare ut.
Efter ett sånt bad så känner du dig så himla fräsch, och du kankse blir partysugen, vem vet?.
Som nästan alla vet så känner man sig bara piggare av att känna sig fin, och om man inte är nöjd med sin kropp så kankse det inte alltid är det lättaste att känna sig fin.
Så redan där har jag fått ett svar på tal värför jag blivit så lat, antagligen för kosten, sen påverkar vintern oss väldigt mycket, Men sen även om vi inte känner oss frächa och fina.

Ge inte upp med att nå era mål, ni blir bara besvikna på er själva då? kankse är jobbigt men det är så himla värt det när det är klart. STOLTHET!

 


FETTMA!

Om vi fortsätter så ser vi ut så om 20 år!. Det kallar jag
livsfarligt!





Fläskmaja 58%

Hej mina feta vänner!.
Tänkte bara berätta vad fet mat kan påverkar dig, både yttre och inre

  • Du får fet och finnig hy!
  • fet,söt och processad mat ökar risken att bli deprimerad med 58%
  • Du blir trött.
  • Du får svårt att koncentrera dig.
  • Du blir tjock som påverkar din hälsa, och om det går riktigt illa så kan man dö av fettma!

tycker det är ganska många anledningar till att börja ett hälsosammare liv.
Du behöver inte svälta dig själv genom att bara dricka vatten och äta sallad, utan bara bra mat + vardaglig träning så klart.

En bra grejj som vi oftast inte tänker på är att ta trapporna istället för rulltrapporna eller hissen.
Eller värför inte gå hem från jobbet/skolan istället för att ta bussen.

Jag vaknade rätt sent mina vänner så ska ta och äta en liten lätt frukost nu och sen städa lite.
Om ni har några egna enkla tips så får ni gärna dela med er på våran blogg!

Puss & kram /Fc


 

 


tusen tack

Tack för alla komentarer. Negativa som posetiva - Vad som gör oss taggade och motiverade och roligt med mailen vi får om att vi motiverar andra - jätte kul.

Negativa - pushar oss mer vi la oss nyss på golvet oss gjorde sittups i mängder, rygglyft, armhävningar osv. Att folk säger att vi är tjocka gör oss inte ledsna, tvärtom det hjälper oss när man bara vill ge upp när man inte orkar göra dem sista sittupsen osv.

Posetivt - att ge feedback om att vi gör något bra, och att det insperar er andra och vill följa oss på vägen är helt underbart.

We are going to do this shit!
vi vet ju att vi inte är ensamma att vilja åstadkomma resultat och därför uppmuntrar vi er alla om att ta tag i det ni inte trivs med och faktiskt få tummen ur arslet och göra något åt det.

FC fatchicks not 4ever.



FC


TIPS!

Vi tar gärna emot om ni själva har några tips/knep när ni vill gå ner det där extra kilot! Vi kommer självklart ge tips vi hittat på vägen under vägen till våra mål!

- så jätte tack ifall du vill droppa ett tips innan du går här i från! :)

FC




-------------------------------------------------------------------

- tack för mail och kommentarer, forsätt med det vi kommer i morgonkväll att skriva ut tipsen från er och från oss här i bloggen. - i morgon blir det inget fredagsmys!

ljug inte för dig själv! (fläskmaja)

VÄRFÖR VILL JAG DETTA!

Jag vill ändra på min hälsa för att må bättre och för att slutföra någonting jag verkligen vill.Både mitt självförtroende och min självkänsla Kommer höjas genom att må bättre, se bättre ut, gjort någonting jag kan vara stolt över, blivit av med ett oönskat beteende som inte kommer vara bra in någon längre tid. Jag vill veta hur det känns att känna sig nöjd och fin med sin kropp.Antingen så mår jag inte bättre utseende mässigt men kommer vara stolt att jag slutfört det jag sagt. Då vet jag att jag måste jobba med mig själv psykiskt.

MÅL:Jag vill se bra ut till min student och sommaren.Efter skolan så börjar livet och jag vill börja som en smal och hälsosam människa.

OM JAG INTE SLUTFÖR DETTA

Jag kommer må sämre, pågrund av att jag inte slutfört det jag sagt, utseende mässigt och även fortsätta i samma beteende som jag bara blir tröttare av och även på mig själv.Folk kommer börja tvivla mer på att jag inte slutför det jag säger och inte ta mig på allvar, fast jag måste komma ihåg att jag gör det här för mig själv och ingen annan.nu har jag även gjort ett löfte med er om att jag förhoppninsvis ska sluföra detta. vikt ut mig för svenska folket och misslyckas, INGEN BRA IDE'
 

Detta är ett ganska bra tips att göra, för när man börjar tvivla på sig själv så kan man bara titta tillbaka värför man gör detta. Då behöver man inte få höra det av någon annan för det går oftast inte in, och man kan inte heller ljuga för sig själv:)



too fat for you / FC


fläskfia talar ut

Jag har grädde ända upp i halsen och bearnesås i porerna typ. Det visade sig att det inte bara var fläskmaja som syndat redan första dagen utan även jag, fläskfia. Inte nog med det så skulle det även ätas tårta och drickas flytande socket till det dvs coca cola i stora lass. Det är överdrivet och inte alls något som jag trycker i mig dagligen så det kändes deppit att börja en diet på detta sätt fy tjockis. Undra hur det kommer gå för oss, ingen riv start direkt utan bara mycket ärligt.



tänk att vi ska behöva vika ut oss såhär för att kunna  bli peppade till att göra förändring. sorligt haha..
nog om det nu ska det köras sittups!

/ FC

Syndar Pasta! (fläskmaja)


Haloo tjockisar!

Idag så har jag börjat redan fösrta dagen som en synd!, Jag vaknade och åt pasta med pasta sås.
Jag gick till skolan och hade ett uselt humör som man får genom att leva detta ohälsosamma liv.
När jag kom hem till skolan så hade jag bara pasta och bacon hemme, det blev CARBONARA direkt ur kastrullen, Såsigt!
Men imorgon kommer pappi hem och då blir det andra bullar, Nej! jag menar grönsaker...
Tappa inte hoppet om mig tjocka vänner, ni vet hur det kan bli!





To fat fore you!, FC


vidriga vågen

Varannan vecka kommer vi skriva ut vad vi väger och hur långt det är kvar till målet vi ska uppnå.
Därför ska vi för er, idag avslöja vad våra mjuka kroppar kan tyckas väga

Fläskfia väger i dag den 11 november så mycket som:

55 kilo

- min mål vikt är 48 kg dvs : - 7 kg

Fläskmaja väger idag den 11 november så mycket som:

74 kilo

- min mål vikt är 60 kg dvs : - 14 kg





- Nu har vi övervinnit oss själva och ställt oss på djävulens verk vågen och insett att vi är 2faaaat for U
detta gjorde oss en gnutta saad men vi kom till insikt om hur mycket vi skulle vilja tappa i kilon for the först time. Nu är vi peppade och ska skriva en lista på hur vi ska gå till väga. / FC




Hej alla tjockisar


I denna blogg kommer ni att få följa två tjejer igenom en jobbig process, ett inlärt beetende i detta fall övervikt.

Vi är två av oss tjejer som sagt till oss själva och varandra varje dag, flera gånger om dagen hur besviken man är på sig själv att man inte bara kan slutför en enda sak i sitt liv. Man måste börja någonstanns och därför vill vi gå vägen till ett hälsosammare liv och kunna se resultat och må bättre för att man för en gång skull har uppnåt något som man sagt och länge velat göra.
Anledningen till att vi startar denna blogg är för att kunna se våra egna medgångar och motgångar för att kunna titta tillbaka på när man tvivlar på sig själv, för det gör man ibland. inte sant?
Många har det här problemet eftersom det är vilken drog (beroende) som helst, det här gör vi inte för att folk ska börja hets banta eller bli matfixerad utan vi gör det här för våran egen skull och om någon blir inspererad till att slutföra ett mål (vilket som helst) kan väll inte vara negativt?

Nu har vi bestämt oss för sista gången, och ni kommer se om vi slutför det eller inte.


Observera! att vi kommer bjuda på oss själva och ta inte allt vi skriver för seriöst. Man vet aldrig vad som ploppar ur våra käftar.    

FC


RSS 2.0