T i p s



Jag vill börja med att tacka för alla tips bland komentarerna och även de som vi har fått i mailen. Många tips var jätte bra, helt nya för oss och andra lite tokigare, lite udda och många rätt oseriösa. Men, här är iallafall tips från oss själva samt från er.

KOST

Ät sådant som får dig att MÅ bra : bla mycket grönsaker, försök hoppa stekt och gräddig mat, undvik ost och smör ( byt ut mot olivolja ) och ät helst vitt kött i form av fisk och kyckling. Rött kött får dig att känna dig uppsvullen och stannar längre i kroppen. Ät mycket utav ägg avokado keso. Drick mycket vatten. Socker och fett får dig inte att må bra, det är endast din psykiska beroende som blir tillfredsställt av den där chipspåsen osv.

Det är faktiskt okej att äta gott, så länge du inte vräker i dig och du kan faktiskt byta ut chipsen mot ex - osaltade nötter?

    .   

Är du sockerberoende? - byt ut smågodiset,läsken och bakverken mot mörkchoklad, naturell yoghurt med torkade frukter eller bara en färsk frukt? dämpar socker suget men du känner dig ändå tillfredsställd

Är du fettberoende? byt ut det vita brödet mot det grövre om du måste äta bröd pasta mot couse couse eller bulgur och chips mot en näve osaltade nötter eller riskakor


Något jag varmt rekomenderar är en stor kopp te framför allt rött och grönt te som lägger sig som bommul i en stressad mage som oftast överviktiga har. NK har många bra teer i te/kaffe handeln och mina absoluta favoriter är 'grönt chai' 'gröna havtorn' eller det röda teet 'jordgubbsdröm' med bitar av hela jordgubbar


MORTION

*Ta långa promenader - något som många rekomenderar är att gå en timmes promenad varje dag och få det till din vana så kommer du både tappa vikt samt må bättre och framför allt sova mycket bättre och vara piggare.

*Styrketräna - såsom på gym ( kostar mer ) eller bara köra några sittups, armhävningar m.m ( mer om styrketräning kommer i ett eget inlägg ) - ps glöm inte att göra några 20st ungefär i taget och kombinera med andra rörelser och muskler ex ; sittups och armhävningar varannan gång.

*Vardags motion - att välja bättre alternativ :


 

Istället för att ta hissen - ta trapporna ... istället för bussen - gå hem osv.

*Det viktigaste när det gäller motion är att du hittar det sättet som passar dig bäst - för träning ska vara kul men ändå jobbigt. Simma, klättra, bowla, shoppa, springa, spela fotboll, gymnastik osv..

*Det är också vanligt att man tröttnar på träning. Glöm inte att kombinera träningen genom variation ex simma någon dag istället för att gymma!

* Fasta tider, Bestäm en tidpunkt varjedag Morgon/kväll - upp till dig! att under denna tid ska du ex gå ut och gå.

FC by fläskfia

Kommentarer
Postat av: Ida

Snälla boosta min lillasysters ego i denna tävling där man kan vinna en resa till New York! Vi har fått stå ut med hennes tjat om att hon vill dit sen hon var 5 år gammal så snälla hjläp henne (och oss) så hon håller käft för en gång skull! .. Sen vill vi ju ge henne upplevelsen också ! :)

http://support-sena.samsung.com/BoostYourEgo/sv-se//342#/start/linear/342

Postat av: MizthaNguyen

Hejsan! Jag och min kompis har gjort en dansvideo och skulle uppskatta ifall ni kunde ta er en titt :)

2009-11-15 @ 02:44:33
URL: http://mizthanguyen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0